Kontrola plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima

Općina Velika Kopanica aktivno se uključila u projekt “Kontrola plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima” koji obuhvaća osnovne kemijske analize tla s uzimanjem uzoraka tla te preporukom gnojidbe. Od ukupne cijene postupka, krajnji korisnici usluge, odnosno poljoprivredna gospodarstva, plaćaju samo 20%, dok ostatak snose Brodsko-posavska županija ( 50% ) i Općina Velika Kopanica ( 30% ). O daljnjim aktivnostima vezanim uz prijavu na ovaj projekt biti ćete obaviješteni na internet stranicama Općine kao i na oglasnim pločama.

 

Općina Velika Kopanica

Opširnije →
0

Sakupljanje ambalaže od sredstava za zaštitu bilja

OBAVIJEST POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA – SAKUPLJANJE AMBALAŽE OD SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA

Dana 24. 08. 2017. od 8:30 do 13:00 u naselju SIKIREVCI, Alojzija Stepinca 18 (PZ PRVČA – Prodajno mjesto br.15) održati će se sakupljanje ambalaže od sredstava za zaštitu bilja.

  • PONIJETI OSOBNU ISKAZNICU I OIB.
  • POVRAT AMBALAŽE ISKLJUČIVO OD OVIH TVRTKI:

AGOCHEM-MAX, AGROTEX, BASF, BAYER CROP SCIENCE,BELCHIM CROP PROTECTION, CHROMOS AGRO, DANON, DOW AGROSCIENCES, FLOREL, GENERA, ORCHEM,     PINUS AGRO, STOCKTON, SYNGENTA AGRO.

U SVRHU PRAVILNOG ZBRINJAVANJA AMBALAŽE OSTALIH ...

Opširnije →
0

HEP – Obavijest o čišćenju/rezanju raslinja ispod NN zračne mreže u naselju Divoševci

Obavještavamo sve mještane naselja Divoševci da će se u utorak 8.kolovoza 2017.g., zbog učestalih prekida opskrbe električne energije tijekom vremenskih nepogoda s vjetrom, vršiti sustavno čišćenje/rezanje raslinja ispod NN zračne mreže. Iz tih razloga povremeno može doći do prekida obustave električne enrgije u naselju Divoševci u vremenskom periodu od 7,00 – 14,00 sati (http://www.hep.hr/ods/bez-struje/19?dp=sbrod).

Molimo sve mještane naselja Divoševci na razumijevanje u svezi provođenja gore navedenog, a koje je na obostrano zadovoljstvo i sigurnost građana i imovine.

 

HEP ODS d.o.o. Slavonski ...

Opširnije →
0

Čestitka povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Upućujemo iskrene čestitke povodom obilježavanja 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Posebnu zahvalnost iskazujemo svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, obiteljima poginulih, pokojnih i nestalih branitelja u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske.

 

Općinski načelnik Ivan Meteš i zamjenik Općinskog načelnika Blaž Šokčević.

Opširnije →
0

Proslava Dana Općine Velika Kopanica

DAN OPĆINE VELIKA KOPANICA     (21.-23. srpanj 2017.g)

U Velikoj Kopanici ovog vikenda, od 21. do 23.srpnja 2017.g,  povodom Dana Općine održan je bogat i raznolik program za sve mještane.

Program je započeo već u petak  prijateljskom nogometnom utakmicom  NK “Posavine” Velika Kopanica i NK “Posavac” Kupina. Rezultat utakmice je bio 1:1. Nakon utakmice u prepunom šatoru ispred zgrade Općine uslijedilo je druženje udruga koje djeluju na području Općine. Za sve posjetitelje osiguran je čobanac kojeg su priredili članovi lovne jedinice “Šljuka” ...

Opširnije →
0

Proslava Dana Općine Velika Kopanica

Općinski načelnik Općine Velika Kopanica zajedno s djelatnicima Općine želi svim mještanima Općine Velika Kopanica čestitati Dan Općine.

Ujedno pozivamo sve mještane Općine da svojom nazočnošću uveličaju proslavu Dana Općine kao i proslavu kulturne manifestacije “Vidit će se na Sv.Iliju koja cura ima đuvegiju” u organizaciji KUD-a “Ivan Filipović” iz Velike Kopanice.

 

 

 

Opširnije →
0

Registracija traktora i poljoprivrednih prikolica

Obavještavaju se mještani Općine Velika Kopanica da će STP “EUROBROD” d.o.o. i “EUROHERC OSIGURANJE” d.d. obavljati registraciju traktora i poljoprivrednih prikolica dana 13.07.2017.g. (četvrtak) u prostorijama Općine Velika Kopanica (vjenčana sala), Vladimira Nazora 1, Velika Kopanica.

 

Opširnije →
0

OBAVIJEST I JAVNI POZIV POREZNIM OBVEZNICIMA POREZA NA NEKRETNINE

Temeljem članka 20. stavak 2. Zakona o lokalnim porezima („Narodne novine“ broj 115/16), koji je stupio na snagu 01. siječnja 2017. godine, sve jedinice lokalne samouprave pa tako i Općina Velika Kopanica, dužne su uvesti i naplaćivati porez na nekretnine.
Od 01.01.2018. godine uvodi se porez na nekretnine te se ukida komunalna naknada.

Obavještavaju se porezni obveznici:

– da je predmet oporezivanja nekretnina (bez obzira je li legalizirana ili ne i bez obzira da li je u građevinskoj zoni ili izvan nje),

– ...

Opširnije →
0

Veliki uspjeh poljoprivrednih gospodarstava s područja Općine Velika Kopanica

Sinoć je u Šumećanima nedaleko od Ivanić-Grada održana svečana dodjela nagrada izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, piše Večernji list. Najbolji OPG u Hrvatskoj ima obitelj Pranjić iz Drenovacanedaleko od Županje, koja uzgaja muzne krave čije mlijeko prerađuju u sir.  Za osvojeno prvo mjesto Pranjići su dobili nagradu u iznosu od 30.000 kuna. I druga je nagrada otišla u Slavoniju, obitelji Zdunić iz Divoševaca, proizvođačima mlijeka. Predsjednica uprave Večernjeg lista Andrea Borošić ček u iznosu od 20.000 kuna uručila je Kruni Zduniću. Vinar i maslinar ...

Opširnije →
0
Page 1 of 10 12345...»