“Državni prvaci” u posjeti Općini Velika Kopanica

Povjerenik Vlade RH za Općinu Velika Kopanica Josip Glavačević, danas je primio Bornu Šimića iz Beravaca i Ivana Božanovića iz Velike Kopanice, osvajače državnih natjecanja svaki iz svog područja, te im je ovom prigodom uručio prigodne nagrade za ostvarene izvanredne rezultate.

Borna Šimić je učenik trećeg razreda Gimnazije “Matija Mesić” iz Slavonskog Broda – prirodoslovno matematički smjer i držani je prvak iz informatike kao i član četveročlanog tima koji će predstavljati Hrvatsku na međunarodnoj olimpijadi iz kemije koja će se održati početkom mjeseca srpnja na Tajlandu, te član šesteročlanog tima koji će predstavljati Hrvatsku na međunarodnoj olimpijadi iz matematike koja će se održati u Brazilu sredinom mjeseca srpnja. Također, Borna je ove godine učestvovao na još tri državna natjecanja i to iz logike, matematike i kemije gdje je i ostvario vrlo zapažene rezultate koji su mu i donijeli to da postane član timova koji će predstavljati Hrvatsku na međunarodnim olimpijadama.

Ivan Božanović je učenik trećeg razreda Industrijsko-obrtničke škole iz Slavonskog Broda – smjer automehaničar i državni je prvak tj. najbolji automehatroničar 2017. u Hrvatskoj. Do sada je bio prvi na međužupanijskom natjecanju u zanimanju automehaničar te je osvajač nagrade “Faust Vrančić”.

Ovom prigodom se zahvaljujemo Borni i Ivanu što su uspjeli odvojiti malo svojeg slobodnog vremena i posjetiti Općinu Velika Kopanica, te im želimo mnogo uspjeha u daljnjem školovanju i radu.

 

Općina Velika Kopanica

 

Borna Šimić (lijevo) i Ivan Božanović (desno)