Novi semafor s mjeračima brzine pušten u rad u Velikoj Kopanici

Novi semafor s mjeračima brzine, kao i tipkalom za pješake,  u petak je pušten u rad ispred OŠ “Ivan Filipović” u Velikoj Kopanici, te su obilježeni pješački prijelazi na okolnim ulicama (Lađanik, Trg Presvetog Trojstva, Šamačka i Vladimira Nazora) kako bi se povećala sigurnost samih učenika i pješaka koji se koriste tim prijelazima.

Novi semafor u rad su pustili zajednički učenici OŠ “Ivan Filipović” iz Velike Kopanice ispred predstavnika tvrtke Centra za vozila Hrvatske d.d. iz Zagreba, predstavnika izvođača radova Elektromodul-promet d.o.o. iz Osijeka, predstavnika Općine Velika Kopanica – povjerenika Vlade RH Josipa Glavačevića, bivše općinske načelnice i saborske zastupnice Ružice Vukovac, ravnatelja OŠ “Ivan Filipović” Željka Flidra, župnika Marka Gačarića te svih ostalih prisutnih žitelja Općine Velika Kopanica.

Nabavku ovog semafora, kao i njegovo postavljanje osigurali su kroz zajedničko sufinanciranje Centar za vozila Hrvatske d.d. iz Zagreba u iznosu od 350.000,00 kuna te Općina Velika Kopanica u iznosu od 21.846,25 kuna putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020, u dijelu 6.2. “Bolja cestovna infrastruktura” gdje je predviđena potreba detekcije i saniranja opasnih mjesta na prometnicama u Republici Hrvatskoj.

 

Općina Velika Kopanica