Obavijest o preventivnoj deratizaciji na području Općine Velika Kopanica

Obavještavamo mještane Općine velika Kopanica da će tvrtka “Eco Energy” d.o.o. iz Slavonskog Broda provoditi sustavnu preventivnu deratizaciju na području Općine Velika Kopanica u periodu od 17.09.2020. do 23.09.2020. godine.


Deratizacija će se provoditi sredstvima koja su dozvoljena i propisno registirana za primjenu u Republici Hrvatskoj riješenjem Ministarstva zdravlja (Ratimor meki mamac i Ratimor parafinski blok).
Tijekom sustavne deratizacije primjenjivati ćemo standardne meke s djelatnom tvari antikoagulatom II generacije (bromadilon 0.005%) u formulacijama: rasuta meka, meki mamac, parafizirana meka ovisno o vrsti prostora u kojima se deratizacija provodi.
Protuotrov je vitamin K.
Mamci će se izlagati u deratizacijskim kutijama na skrovita i nepristupačna mjesta,na način da su nedostupni za ljude i druge ne ciljane vrste.
Deratizaciju će provoditi osposobljeni i educirani djelatnici.

Svaki izvoditelj prilikom provođenja deratizacije ima plastificiranu indentifikacijsku iskaznicu.

Popis djelatnika:

  1. Ana Topolovec, dipl.ing.biologije;
  2. Nevenka Petrović, sanitarni inženjer;
  3. Stana Čamber, sanitarni tehničar;
  4. Danijela Jozić, veterinarski tehničar.

Raspored obilaženja:

17.09.2020.g. (četvrtak) – provodit će se sustavna deratizacija u naseljima: Divoševci i Kupina.

18.09.2020.g. (petak) – provodit će se sustavna deratizacija u naselju Beravci i ulici Crno Selo.

21.09.2020.g. (ponedjeljak) – provodit će se sustavna deratizacija u naselju Velika Kopanica – ulice: Vladimira Nazora, Trg Presvetog Trojstva i Krajić.

22.09.2020.g. (utorak) – provodit će se sustavna deratizacija u naselju Velika Kopanica – ulice: Šamačka, Braće Radić, Gorjanci i Lađanik.

23.09.2020.g. (srijeda) – provodit će se sustavna deratizacija u naselju Velika Kopanica – Ulica Ivana Filipovića i u naselju Mala Kopanica.

Tijekom radnog tjedna provodit će se deratizacija prema gore navedenom planu, a subotom će se raditi i ponavljanje zaključanih domaćinstava.
Plan rada je podložan promjenama u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta i dinamike rada.

Odgovorna osoba:

Ana Topolovec, dipl.ing.