OBAVIJEST – Preventivna deratizacija na području Općine Velika Kopanica

Obavještavaju se mještani Općine Velika Kopanica da će djelatnici tvrtke Eco Energy d.o.o. iz Slavonskog Broda provoditi preventivnu deratizaciju na području Općine Velika Kopanica u periodu od 17.06. do 23.06.2021.g. prema slijedećem rasporedu:

17.06.2021. – provodit će se sustavna deratizacija u naseljima Divoševci i Kupina.

18.06.2021. – provodit će se sustavna deratizacija u naselju Beravci.

21.06.2021. – provodit će se sustavna deratizacija u naselju Velika Kopanica – Ulica Vladimira Nazora, Trg Presvetog Trojstva i Ulica Krajić.

22.06.2021. – provodit će se sustavna deratizacija u naselju Velika Kopanica – Ulica Šamačka, Ulica braće Radić, Ulica Gorjanci i Ulica Lađanik.

23.06.2021. – provodit će se sustavna deratizacija u naseljima Velika Kopanica – Ulica Ivana Filipovića i Mala Kopanica.

Tijekom radnog tjedna provoditi će se deratizacija prema gore navedenom planu, a subotom će se raditi i ponavljanje zaključanih domaćinstava.

Plan rada je podložan promjenama u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta i dinamike rada.

Deratizacija će se provoditi sredstvima koja su dozvoljena i propisno registrirana za primjenu u Republici Hrvatskoj rješenjem Ministarstva zdravlja (ratimor meki mamac i ratimor parafinski blok). Tijekom sustavne deratizacije primjenjivati ćemo standardne meke s djelatnom tvari antikoagulatom II generacije (bromadilon 0.005%) u formulacijama: rasuta meka, meki mamac, parafizirana meka ovisno o vrsti prostora u kojima se deratizacija provodi.

Protuotrov je vitamin K.

Mamci će se izlagati u deratizacijskim kutijama na skrovita i nepristupačna mjesta, na način da su nedostupni za ljude i druge ne ciljane vrste.

Deratizaciju će provoditi osposobljeni i educirani djelatnici. Svaki izvoditelj prilikom provođenja deratizacije ima plastificiranu identifikacijsku iskaznicu.

Popis djelatnika:

  • 1. Ana Topolovec, dipl.ing.biologije,
  • 2. Nevenka Petrović, sanitarni inženjer,
  • 3. Stana Čamber, sanitarni tehničar,
  • 4. Danijela Jozić, veterinarski tehničar.

ECO ENERGY d.o.o.

Eugena Kumičića 10

35000 Slavonski Brod