Pojava zlonamjernih poruka

Obavještavamo građane Općine Velika Kopanica kako su posljednjih nekoliko dana na adrese elektroničke pošte ponovno počele pristizati zlonamjerne poruke (phishing mail) koje za cilj imaju krađu podataka za pristup internetskom bankarstvu građana.

Napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i upozoravaju građane da je treća strana imala pristup njihovim kreditnim karticama te su zbog toga privremeno morali blokirati rad s kreditnim karticama. Kako bi ponovno mogli raspolagati svojim kreditnim karticama od građana se traži da slijede poveznicu u poruci putem koje bi se trebali prijaviti na internetsko bankarstvo svoje banke i potvrditi svoj identitet.

Ovim putem upozoravaju se građani, ako dobiju takve poruke da nipošto ne otvaraju poveznice u poruci, nego da izbrišu poruku jer je riječ o pokušaju krađe njihovih osobnih podataka i pokušaju neovlaštenog pristupa internetskom bankarstvu.

Više o svemu možete vidjeti na linku dolje::

https://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatskom-kruzi-jako-domisljata-racunalna-prijevara-hakeri-kradu-vas-novac-s-racuna-1391478

TOMISLAV SUDIĆ – kontakt policajac

PU Brodsko-posavska, Postaja granične policije Vrpolje