Projekt – “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – Humanitarni paket za Slavoniju 2”

Općina Velika Kopanica u suradnji s Hrvatskim crvenim križom i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sudjeluje u Projektu FEAD “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – Humanitarni paket za Slavoniju 2”.

Ovim projektom obitelji u potrebi ostvaruju pravo na paket hrane 4 puta godišnje i 1 puta paket higijene, ali tako da obitelj s 3 člana dobiva 3 paketa, s 5 članova dobiva 5 paketa itd.

Kriteriji po kojima se utvrđuju korisnici koji mogu sudjelovati u ovom Projektu su slijedeći:

1. primatelji zajamčene minimalne naknade (dalje u tekstu: ZMN) – ulaze direktno u projekt.

Korisnici koji nisu primatelji ZMN-a mogu biti i osobe bez primanja (gledaju se primanja u kućanstvu), ili s malim primanjima do određenog iznosa, a to su:

2. osobe starije od 65 godina u samačkom ili u dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjem do 1.500,00 kn, samac, odnosno do 2.000,00 kn za dvočlano kućanstvo,

3. samohrani roditelji s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH od 3.120,00 kn,

4. obitelji s 3 i više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 5.705,00 kn, iznosa prosječne neto plaće za svibanj 2016.g. prema DZS,

5. iznimno, samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih, od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju duljem od 4 mjeseca.

Prepreka za dobivanje paketa kod 5 navedenih kategorija je da su članovi korisnici pučke kuhinje, toplog obroka kroz program “Pomoć u kući” ili cjelodnevnog boravka.

Molimo sve korisnike koji ispunjavaju gore navedene kriterije da se obrate u prostorije Općine Velika Kopanica, Vladimira Nazora 1, Velika Kopanica, svaki radni dan od 7,00 do 15,00 sati zaključno do 8.prosinca 2016.g. (četvrtak) i sa sobom ponesu slijedeće podatke (za sve članove obitelji):

  • ime i prezime,
  • datum rođenja,
  • adresa,
  • OIB,
  • dobna skupina (razvrstano po godinama, jer će djeca dobivati dječju hranu, kao i higijenu, a odraslima se smatraju svi stariji od 15 godina).

 

Ocjenjujemo da je ovo značajna pomoć za ljude u potrebi, a ujedno od koristi za širu društvenu zajednicu, te da će se javiti svi oni koji je pomoć potrebita i koji zadovoljavaju gore navedene kriterije.

 

Općina Velika Kopanica